Home >

Voorzitter Raad van Toezicht (Vervuld)

Locatie

Amersfoort

Gepubliceerd

22-06-2017

Werkgever of Intermediair

Aardoom & de Jong

Bedrijfsprofiel

Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Stichting CareClowns is het seniorenprogramma van CliniClowns en zet zich in voor ouderen met dementie. Beide stichtingen opereren onder de Raad van Toezicht van de overkoepelende Stichting CliniClowns Groep, in volstrekt gescheiden en transparante bedrijfsvoeringen. Vanwege onbekendheid van Stichting CareClowns leggen wij in dit profiel de focus op Stichting CliniClowns Nederland (CliniClowns)

De missie van CliniClowns luidt als volgt:
“Kinderen met een ziekte of handicap zijn afhankelijk en kwetsbaar. Doordat hun omgeving zich voornamelijk richt op de ziekte of handicap komen de kinderen ongewild in een volwassen wereld terecht. CliniClowns vindt dat kinderen met een ziekte of handicap onder alle omstandigheden moeten kunnen blijven spelen. Gewoon weer even kind kunnen zijn”.

Door middel van verschillende (momenteel 9) activiteiten wil CliniClowns afleiding en plezier bieden aan kinderen met een ziekte of handicap (lichamelijk of geestelijk). Daarmee wil de organisatie een bijdrage leveren aan hun kwaliteit van leven. Via het stijlfiguur van de clown maakt CliniClowns contact met het kind en wordt hij even uit de dagelijkse werkelijkheid getild. Daarbij kan het spel helpen zijn situatie te verwerken.

Meer informatie is te vinden op de website: www.cliniclowns.nl. Het jaarverslag over 2012 is te vinden en te downloaden op de website.

Amersfoort.heeftwerk.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.