Home >

Internationaal Business Development Manager

Locatie

Amersfoort

Gepubliceerd

11-10-2016

Werkgever of Intermediair

AV Werving & Selectie

De functie

Als Internationaal Business Development Manager vertegenwoordig en bewerk je de markt van de scheepsvaartindustrie. Er wordt een actieve bijdrage verwacht aan het ontwikkelen van een unieke (inter-)nationale marktpositie in de genoemde markt. Je bent actief bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten en het verder uitbouwen van bestaande relaties. Je beschikt over een bestaand netwerk en je bent een volwaardig gesprekspartner voor de beslissers in deze doelgroep op het niveau van directie, inkoop- en productiemanagement. Door snel te schakelen en probleemoplossend te denken, in combinatie met de expertise en innovativiteit vanuit de organisatie, weet jij je te onderscheiden en ben je succesvol! Je weet groei te realiseren; in omzet, marge en geografisch afzetgebied, binnen een concurrerende markt. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur van Pooters.

Speerpunten in de functie:

  • Actieve acquisitie richting potentiële klanten (80%);
  • het bezoeken, beheren en verder uitbouwen van de bestaande relaties (20%);
  • het vertalen van klantwensen in op maat gemaakte samenwerkingsvoorstellen en offertes (i.s.m. de binnendienst);
  • het introduceren van nieuwe producten en volgen van marktontwikkelingen;
  • het coördineren en stroomlijnen van klantwensen richting de interne organisatie;
  • deelname aan beurzen en evenementen.

Jouw profiel

In deze dynamische functie heb je een zeer veelzijdige en zelfstandige rol. We zoeken een business developper met een hands-on mentaliteit, die doortastend en volhardend is, met kennis van de markt. Wij zijn op zoek naar resultaatgerichte kandidaten die zich graag richten op het behalen én overschrijden van commerciële doelstellingen binnen een (internationale) handelsomgeving.

Wij verwachten hiernaast het volgende:

  • HBO werk- en denkniveau op technisch en commercieel niveau;
  • minimaal 5 jaar bewezen relevante succesvolle (internationale) business development management ervaring in een B-to-B omgeving;
  • kennis van algemene en relevante marktontwikkelingen binnen de scheepsvaart is wenselijk;
  • sterk gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor de verkoopresultaten;
  • goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal;
  • de volgende competenties/ persoonskenmerken: commercieel, netwerken, ondernemerschap, creatief, vasthoudendheid besluitvaardigheid, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, initiatief, zelfstandig en teamplayer.

Werkgebied/ standplaats
Je bent ongeveer de helft van je tijd actief in Nederland, maar je bent vooral bereid te reizen met het oog op de internationale afzetmogelijkheden. Het kantoor van Pooters bevindt zich in Amersfoort.

Het aanbod

Pooters biedt jou een uitdagende functie binnen een open en innovatieve onderneming waar kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

Verder biedt Pooters:

  • Een goed vast salaris, ter indicatie circa 60K op jaarbasis;
  • een bonusregeling;
  • veel ruimte voor ondernemerschap en commerciële drive en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien;
  • een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket waaronder: een leaseauto, mobiele telefoon, laptop, onkostenvergoeding, pensioenregeling en 30 vakantiedagen dagen op basis van een 40-urige werkweek.

Pooters

Pooters is een internationaal industrieel verwerker van kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigd met High Pressure Laminaat voor de keukenindustrie en de scheepsinterieurbouw. Voorbeelden hiervan zijn werkbladen voor de keukenindustrie en accommodatiepanelen voor de scheepvaartindustrie. Zagen, persen, kantenverlijmen, postformeren en CNC frezen; alle bewerkingen worden verricht in de eigen moderne productiefaciliteiten in Amersfoort. Dit gecombineerd met een snelle en betrouwbare levering met uitgekiende distributieoplossingen en een internationale dekking. Pooters onderscheidt zich door verwachtingen van klanten te overtreffen, zeer gemotiveerde en toegewijde medewerkers en strategische partnerships.

Om de nationale en voornamelijk internationale marktpositie binnen de scheepvaartindustrie uit te breiden zijn wij namens Pooters op zoek naar een Internationaal Business Development Manager.
Amersfoort.heeftwerk.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.